Over de Ara

Jos Jans was op jonge leeftijd al geboeid door vogels – zowel in kweek als in vrijheid. In zijn tienerjaren verzorgde hij zijn eerste parkieten in een kleine volière. Zijn ultieme droom was dan ook om ooit de grotere papegaaisoorten in zijn bezit te hebben. Jos was 27 toen hij zijn eerste koppel geelblauwe ara’s kocht. Datzelfde jaar nog kregen ze jongen! De zoektocht naar meer koppels was begonnen.

Het werd steeds moeilijker voor Jos om gespecialiseerde winkels te vinden waar je als kweker of houder van vogels terecht kon. Daarom startte hij zijn eigen speciaalzaak in 2014 rond de kwekerij, voeding en verzorging van vogels. Vandaag is De Ara ook een plaats waar liefhebbers samenkomen om ideeën uit te wisselen. Zijn netwerk aan bevriende kwekers vindt hij heel belangrijk.

Voor Jos is dierenwelzijn en kwaliteitsvoeding een must. Daarom werkt hij samen met Dr. Peter Coutteel, wat zijn kennis over vogels en de verzorging ervan steeds verbetert. Verder werkt hij nauw samen met Versele-Laga, een Belgische producent van dierenvoeding. Door hun kennis, onderzoek en actieve participatie in dierenparken is Jos overtuigd van hun producten. Ze leveren een grote bijdrage aan het houden en kweken van vogels.

de winkel

In onze winkel in de Lochtstraat te Eigenbilzen hebben wij het grootste deel van ons assortiment altijd op voorraad. Bent u op zoek naar een specifiek product dat niet in onze catalogus is opgenomen? Nagenoeg elk product kunnen we voor u bestellen en leveren aan een scherpe prijs.

Neem contact met ons op voor informatie over ons assortiment en onze prijzen of maak een afspraak voor persoonlijk voedingsadvies.